Óratípusok

Alakformáló

Egyszerű, jól követhető aerobik óra, ahol a test formálása erő-és állóképességi gyakorlatokkal történik. A magas ismétlésszámmal végrehajtott gyakorlatok szálkásítják az izomzatot. Különböző gyakorlatok formálják a test minden részét. Szerepet kapnak kisebb súlyokkal végzett munkák, a váll-, mell-és hátizom formálása. Ebből az óratípusból sem maradhat ki a has-, comb-és farizmok erő-állóképességének fejlesztése. Azok számára ajánlott, akik nem tudják követni a bonyolult koreográfiát, illetve nem bírják a kemény állóképességi munkát, de szeretnének formálódni, megszabadulni az esetleges súlyfeleslegtől.

Body & Core

A Body & Core csoportos óra egy felfrissítő és dinamikus edzés, amely a teljes testet megdolgoztató tréningélményre összpontosít. Különböző felszereléseket használunk, beleértve a hevedereket, amelyek javítják a stabilitást és az erőt anélkül, hogy hagyományos súlyzókra alapoznánk az edzés minden pontját. Az óra során olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek a kézi súlyokat, a saját testsúlyt és egyéb funkcionális eszközöket is felhasználják, hogy a különböző izomcsoportokat bevonják és az intenzitást növeljék. A hangsúly a törzsi izmok erősítésén, az általános testtónus javításán és az általános fitness szint fejlesztésén van. A gondosan kidolgozott edzésterv egy kiegyensúlyozott és hatékony edzést garantál a résztvevőknek, akik változatos és élvezetes edzésélményt keresnek.

Dance Step

Az óra első felében hangulatfokozó step aerobic lépésekkel táncosabb blokkot tanulunk meg. Majd a hátralévő időben erősítő gyakorlatokat végzünk. A nőies, kifinomult formát helyezzük előtérbe, így az órán a farizom/comb és a hasizom van fókuszban. Ez az edzéstípus fejleszti az állóképességet és kiváló zsírégető hatása van.
Az óra felépítése: Intenzív bemelgítés után megismerkedünk a step paddal és az alap lépésekkel. Pár keringést fokozó gyakorlatot követően minden órán egy új koreográfia áll össze. Ez mindig fokozatosan épül fel, tehát kezdőként is bátran lehet csatlakozni. Az izzasztó tánc után következnek az erősítő gyakorlatok, ahol már a step pad is a segítségünkre lesz. Az edzést nyújtással zárjuk.

Funkcionális köredzés

Az edzés lényege, hogy az óra során nem külön az egyes izomcsoportok dolgoztatására helyezzük a hangsúlyt, hanem a testet egészként kezeljük. Összetett gyakorlatokkal egyszerre több izomcsoportot dolgoztatunk. A gyakorlatok alapját a mindennapi életben megtalálható mozgások adják (pl.: guggolások, emelések, húzások, tolások). Kiemelkedően igénybe veszi a keringési rendszert és kiváló állóképességünk fejlesztésére. A gyakorlatok végrehajtásához elengedhetetlen a stabil kiinduló testhelyzet, mely elősegíti a vázizomzat erősítését. Bárkinek ajánlott, hiszen sokoldalúan fejleszt.
Az óra felépítése:
Bemelegítés után különböző eszközök segítségével (step pad, gumiszalag, gumikötél, súlyzók, labda, stb…) végzünk változatos, az egész testet átmozgató gyakorlatokat, illetve saját testsúlyos gyakorlatokat. Az óra során a résztvevőknek állomásokon kell áthaladniuk és minden állomáson más gyakorlat elvégzése a feladat meghatározott ideig. Minden gyakorlat után pihenő idő áll rendelkezésre, majd a résztvevő tovább halad a következő állomásra. A gyakorlatok és a pihenők időtartama a részvevők edzettségétől függően alakul. Az óra minden izomcsoportot ellazító nyújtással végződik.

Gerinctorna

A gerinctorna során a gyengülésre és a rövidülésre hajlamos izmokat késztetjük munkára. Átmozgatjuk, erősítjük, nyújtjuk a fő tartóizmokat, a mély hátizmokat, a farizmot, a hasizmot, a vállöv izmait és a mellizmot. A rendszeres torna hatására feszesebbek, tónusosabbak lesznek izmaink, hát-és derékfájdalmaink megszűnnek vagy enyhülnek, javul a testtartásunk, melynek következtében önbizalmunk is megnő. A helyes testtartás jó benyomást is kelt, hiszen fiatalabbnak, magabiztosabbnak, energikusabbnak és karcsúbbnak is látszunk, ha megtanulunk "emelt fővel" járni!

Has - Láb - Popsi

Dinamikus, koreográfia nélküli óra. Alapos bemelegítéssel indul, majd a problémás női testrészeket dolgoztatják meg különböző eszközökkel. A legérzékenyebb és egyben a legfontosabb testtájakról van szó, a gyakorlatok edzik a hasat, a lábakat és a feneket is. A cél az izomtónusok kiemelése. Kezdőknek és haladóknak is egyaránt ajánlott óratípus.

Hot Iron

Az aerobic és a súlyzós edzések határán mozgó, kivételesen eredményes edzésformát mára az egyik legnépszerűbb zsírégető módszerként tartják számon. Egyik részről egy intenzív állóképességi edzés, melynek segítségével gyorsan és látványosan csökken a testzsír, másrészről erőedzés, mely hatására fejlődik az izomzat, formássá és tónusossá válik a test. A módszer egyedülálló hatékonysága többek között abban rejlik, hogy utóégető hatással bír, vagyis a szervezet nem csak az edzés során, de utána 24 órával is küzdeni fog a zsírsejtekkel, ugyanis az izmok regenerálódás közben folytatják a kalóriák égetését. A csoportos edzés során egy hosszú súlyzórúdra pakoljuk fel a súlyzótárcsákat, a nehézséget természetesen személyre szabottan állapítja meg az oktató. A súlyzórúd könnyű, így a bátortalan, korábban nem sportoló vendégek is bemerészkedhetnek az órára.

Jóga

A jóga gyakorlása segít, hogy egyensúlyba kerüljünk testileg, lelkileg és mentálisan, illetve számos olyan előnye van, mint: csökkenti a stresszt, javítja a testtartást és fejleszti az egyensúlyt, erősíti az izmokat, növeli a rugalmasságot, támogatja az immunrendszert, javítja az alvást, segít növelni a tüdő kapacitását.
Az óra felépítése: Az óra első harmadában ráhangolódással és bemelegítéssel kezdünk, majd ezt követően kicsit dinamikusabb, erőt igénylő ászana sorozatot végzünk. Végezetül pedig a lazításé, nyújtásé a főszerep.

Kangoo

A Kangoonak számos jótékony hatása van az emberi szervezetre. Az óra során 25%-al több kalóriát égetünk el, mint más óratípusnál. Védi az ízületeket, javítja a testtartást, az állóképességet, a koordinációs és kondicionális képességet és a ritmusérzéket is. Csökkenti a stresszt, hiszen ezen az órán fokozottan termelődik az endorfin a szervezetünkben. A Kangoo Jumps cipő speciális, melynek ellipszis rugói és feszítő szalagjai az ütés elleni védelemre lettek kifejlesztve. Az órát bemelegítéssel kezdjük, majd alaplépésekből összeállított koreográfiát tanulunk meg. Ezek a lépések könnyen követhetőek, így bárkinek ajánljuk, akik szeretnének egy intenzív, pörgős órán részt venni. Az edzés második felében erősítő gyakorlatokat végzünk a cipővel, majd az óra végét nyújtással zárjuk.

Pilates

Jobban megismerjük testünket, mely mindenki számára kihívást jelent, alkatának és adottságainak megfelelően. Elsajátítása igen nagy szerepet játszik a test erősítésében, mely más sporttevékenység végzése közben, vagy akár a hétköznapokban is jól alkalmazható. Segít karcsúságunk megőrzésében és izomzatunk feszessé tételében, törzsizomzatunk stabilizálásában. Hatékonyan alkalmazható derékfájás, csípő, térd és más mozgászervi betegségek esetén is, ízületkímélő hatása miatt. Olyan egyenletes, fokozatosan felépített és egyénre szabott gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus egységként történő működését. Megteremti és fenntartja az alapját annak, hogy megfelelő stabilizáló izomzattal bátran terhelhessük magunkat bármilyen sportágban. Alkalmazható a sérülések utáni visszatérésben és a mozgás újrakezdésében is.

Spinning

A kerékpározásról a teremben sem kell lemondania a vendégeknek, a hegymenet élményét is megtapasztalhatják. A speciális kerékpárokon saját edzettségi szintnek megfelelően állítható az ellenállás. Remek állóképesség növelő óratípus, amely férfi vendégek számára is ajánlott. Az óra egy szabványosított, edzői vezetéssel, zenére végrehajtott, csoportos teremkerékpározási tréning. A program különféle intenzitású szakaszokból épül fel. A bemelegítés pár perces, kis ellenállású és közepes fordulatszámú pedálozással kezdődik, majd nagy sebességű sprintek, közepes sebességű síkmenetek, lejtőmenetek és lassú fordulatszámú hegymenetek kombinálásával folytatódik. A fordulatszám szabályozása az ellenállás nagyságának váltogatásával az oktató segítségével és irányításával zajlik. Napjaink egyik legjobban megalkotott fizikai és mentális edzésprogramja.

Zsírégető

Közepes intenzitású aerobik óra, melynek célja a test zsírszövetének csökkentése. Szökdelések nélküli lépéskombinációkat és erősítő gyakorlatokat tartalmaz. A pulzus emelkedését a lépő koreográfiával társult, váll síkja fölötti széles karmunka eredményezi. Különféle gyakorlatok biztosítják a test különböző izomcsoportjainak fejlesztését, szálkásítását. Nagy hangsúly kerül a has-és farizmok, valamint a combizmok erő-állóképességének fejlesztésére. Azok számára ajánlott, akik nem tudják követni a bonyolult koreográfiát, illetve nem bírják a kemény állóképességi munkát, de szeretnének formálódni, megszabadulni az esetleges súlyfeleslegtől.

Nap és Csillag terem órarendje